skip to content
Head liviensised ja akadeemilised sõbrad!

Kevad on uksest sisse astunud ja kohe astub ka Volber. Volber on nagu eraldi aastaaeg, lühike aga mõjuv! Ta algab ja lõppeb rändega (nagu lindudel), tuues akadeemilisse hälli kaugele lennanuid ja lastes neil pärast rahulolevatena tagasi rännata. Samuti tuletab Volber kohalolnutele meelde et rüü on vaja tolmust puhtaks kloppida ja suled puhevile ajada. Mis aga veel olulisem Linnapea annab võimu akadeemilisele noorsoole ja Rektor kiidab takka: „Et ei saa Ülikool ilma tudengiteta!” ning mis seal salata „Ilma Alma materita pole ka tudengit!”

Nagu juba traditsiooniks kogunevad liviensised koos perede ja sõpradega pärast Volbri rongkäiku meie hubasesse konvendikorterisse (Jakobi 52). Rebased on meil aktiivsed ja seetõttu on neil ette valmistatud rebasteater, millele lisandub ajugümnastika nimega ‚viktoriin’ ja ka muud „lauamängud” ... . Oluline on aga see, et saame jälle üle tüki aja kokku, et nooruse altaril jõudu ammutada. Eksklusiivsena on sellel aastal avatud Vilistlaste Lounge, kus sigari kõrvale saab konjakit (või vastupidi), ja tarkust jagada või vastu võtta.

Mis aga kõige olulisem, konvent on sellel aastal kehastunud Volbri Jazzklubiks kus südaööst astub lavale Wabariigis laineid lööv mustlasjazzi lipulaev muusikakollektiiv Viljandi Gypsy Jazz Collective. Nagu nimestki näha on kohale tuldud lausa Viljandist ja kaasas on ka Viljandi paadimees uues kuues. Nagu jutud käivad, kui jõudu jätkub, on lusti hommikuni.

Nagu alati, on avatud puhvet, seekord kaks, kuhu kõik vajalik söök ja jook on varutud selleks et aidata Sinul Volbri aja end hästi tunda. Kui ilmataat meie vastu kuri ei ole siis paneme ka grillipajad püsti.

Ja muidugi ei puud ka ülemaailmselt kuulus liviensiste Krambambuli tegu koos laulu ja tulevärgiga. Muide üks viimaseid suuremaid Krambambulitegusid sai teoks käesoleva aasta märtsis Soome Vabariigis, kuhu meie Krambambuli trupp oli selleks spetsiaalselt kohale tellitud.

Mis muud kui, et suled puhevile ja kohtumiseni Volbril!

ksv! Bruno Takkel
s/s Tartu tegevkonvendi esimees